Ierasts, ka vasarā aktuālas vieglas maltītes, dažādas uzkodas un atspirdzinoši dzērieni, kā gatavošanai nav nepieciešams ilgs laiks, vienlaikus šīs maltītes iederas dažādos lielākos vai mazākos pasākumos – svinībās, piknikos, pārgājienos vai kino seansos tavā dārzā. 

Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā iesaka vairākas idejas vieglas maltītes pagatavošanai.

 

Načo plate un tako

Načo plate ir viens no variantiem, kas der gan kā uzkoda, gan kā viegla maltīte. Fritēto kukurūzas produktu pamatā ir trīs sastāvdaļas – kukurūzas milti, saulespuķu eļļa un sāls.  Uz šo sastāvdaļu pamata tiek ražotas dažāda izmēra un garšas tako laiviņas, tako groziņi, tortiļas čipsi un načo čipsi, līdz ar to no šiem produktiem var pagatavot ļoti dažādas uzkodas.

Mērcēs svarīgs tomātu daudzums un labas garšvielas

Uzkodas var labi papildināt ar tako mērcēm un salsu. Tako mērcēm sastāva pamatā ir tomāti, bet gatavošanā izmantotas arī tādas garšvielas kā čili, sīpoli, koriandrs, kumīns, ķiploki un koriandra lapas. Tām ir saldu tomātu, sīpolu un viegla čili garša ar nedaudz skābu piegaršu. Savukārt salsas īpašo garšu veido gan augstais tomātu saturs, gan dažādu šķirņu čili pipari, tostarp halapenjo. Saldo tomātu garšu izceļ sīpoli, ķiploki un kumīns, ko papildina viegls skābums un sīpolu garša.

Dip mērcītes jau gatavas vai maisām paši

Tortiļu čipsi un dip mērcītes ir ļoti populāra kombinācija. Var izmantot jau gatavu dip mērcīti, vai ar speciālu garšvielu kombināciju pagatavot to pats. Čipsi un dip mērcītes var būt gan našķis starp ēdienreizēm, gan ballītes uzkoda.

Kokosriekstu piena saldējums un vaniļa

Vasarā var pagatavot dažādus atspirdzinošus dzērienus, desertus. Mājiniekus vai viesus var pārsteigt ar mājās gatavotu saldējumu, piemēram, izmantojot kokosriekstu pienu. Īpaši labi vasaras ēdienkartē iederēsies ar vaniļu pagatavoti ēdieni, kā arī dzērieni. Vaniļa ir ļoti izplatīta un iecienīta garšviela, ko var izmantot desertu, konditorijas izstrādājumu gatavošanai. Vaniļu pievieno daudzām kūkām, cepumiem, pudiņiem, šokolādes, piena dzērieniem, liķieriem un desertiem.

Tikai eksperimentējot virtuvē, izmēģinot jaunas receptes un garšvielu kombinācijas, iespējams iegūt aizvien jaunas garšas, ar kurām oriģināli dažādot ikdienas un svētku maltīti. Vasarīgajiem ēdieniem var dot īpašus nosaukumus, kas būs arī papildu temats interesantām sarunām. Bērni un jaunieši noteikti īpaši priecāsies par bļodā iebērtiem kukurūzas čipsiem, bet tos var sabērt arī katram mazajam viesim paredzētā vienreizlietojamajā trauciņā, uz tā uzrakstot katra vārdu.

Foto: Publicitātes foto

Izsaki domas

Please enter your comment!
Please enter your name here

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.